PENT™
TENS Elektrostimulator PENT 1-10

PENT™ je elektroterapevtski proizvod in rezultat domačega razvoja družbe APEL. Ta pol-profesionalen medicinski pripomoček se je od leta 1995 do danes uveljavil v mnogih zdravstvenih ustanovah in gospodinjstvih doma in tudi zunaj naših meja.

 

Elektrode APEL za več podrobnosti o posebnih elektroterapevtskih elektrodah kliknite Katalog elektrod

 

Prodajna mesta v Sloveniji:

- APEL, Ivana Zajc s.p., Košenice 83, 8000 Novo mesto,

    APEL Zajc Ivana s.p. Pod trško goro 1, 8000 Novo mesto

 

Sam svoj fizioterapevt - maser

TENS ELEKTROSTIMULATOR PENT 1-10

Aparat za uspešno lajšanje in zdravljenje,

krepitev in lepoto telesa

 

PENT 1-10 je univerzalni elektroterapevtski aparati, testiran v zdravstvenih institucijah, ima certifikat Slovenskega inštituta za kakovost in meroslovje - SIQ, patentiran  pod št.9600171, dovoljenje za proizvodnjo od Ministrstva za zdravstvo. Namenjen je uporabi v bolnišnicah, zdraviliščih in zaradi enostavnosti in baterijske izvedbe doma v družinskem krogu kot podaljšek elektroterapije-fizioterapije.

INDIKACIJE: poškodbe hrbtenice, sklepov (zvini, izpahi, udarnine, teniški komolec itn.), glavobol, zobobol, motnje delovanja notranjih organov (ulkus, katar, prebavne motnje, slinavka, dvanajstnik in žolč, urogenitalni trakt, dihala ....), celjenje ran, krvni pritisk, mestrualne bolečine, alergije, luskavica, odprava celulita, odprava krčev v udih, revmatična obolenja, hladne okončine, putika, atrofija mišic, akutne in kronične bolečine notranjih organov, pooperativne bolečine, bolečinski sindromi po amputaciji udov ... utrujenost, slaba koncentracija misli..

KONTRAINDIKACIJE: nam do sedaj niso znane, priporočamo pa, da se ljudje s srčnim vzpodbujevalcem (pace maker), epileptiki, ljudje s trombozo, gnojnimi vnetji ali malignimi tvorbami posvetujejo z zdravnikom.

VRSTE TERAPIJ:

- Lokalno elektroterapijo izvajamo s postavitvijo elektrod direktno ali blizu mesta bolečine (hrbtenice, sklepov, mišic...). Postavitev elektrod vzdolžno na mišico ali vez povzroči krepitev, prekrvavitev in razgraditev podkožnega maščevja. Postavitev elektrod prečno na sklep ali vretenca vzpodbudi izločanje sklepne tekočine ("mazanje" sklepa), krepi križne vezi sklepa in vzpodbuja k delovanju prizadete živce med vretenci. Rezultati so takojšnji.

- Refleksno consko terapijo preko dlani in stopal  izvajamo preko elektrod z vmesno mokro viledo. Vsled reliefa dlani in stopal na ta način ujamemo cca 80% refleksnih con celega telesa.

- Galvansko refleksnoconsko terapijo izvajano z elektrodami v dveh ločenih priročnih banicah s toplo vodo preko dlani in stopal, (s tekočino ujamemo relief dlani in stopala 100% ). Ušesa, dlani in stopala navzven odpirajo naše telo preko živčnih končičev (sistem antene), živčna vlakna so spletena v snope preko živčnih vozličev (razvodi) in  preko glavnega kabla-hrbtenjače do možganov-najsodobnejšega računalnika. Zato je vzpodbujanje refleksnih con dlani in stopal (iste so razsute tudi po vsem telesu) najučinkovitejša metoda za uravnovešanje, lajšanje in zdravljenje mnogih težav. Refleksno cono akupunkturologi lahko stimulirajo točkovno direktno s kabli.

KAPACITETA:

  • dvokanalna izvedba (dva po moči neodvisna izhoda), kar omogoča izvajanje terapije z dvema ali štirimi elektrodami hkrati tako v primeru lokalne, kot tudi refleksnoicobnske terapije, oziroma istočasno zdravljenje dveh pacientov
  • deset programov frekvenc (15 do 250 Hz stimulativnih in do 2000 Hz relaksacijskih, to je od nizkih do srednje visokih frekvenc) omogoča optimalno elektro-stimulacijo glede na bolezensko stanje. Posamezni programi frekvenc so namenjeni zdravljenju različnih bolezni
  • 5 različnih velikosti elektrod so namenjene za različne namene uporabe z mokro viledo, kontaktnim gelom ali samolepilnim gelom. Uporabne so pri  vseh  tipih TENS aparatov s prilagodljivim kablom po naročilu
  • izbira frekvenc preko ene same tipke
  • napajanje z 9V baterijo.Uporaba usmernika je na lastno odgovornost
  • izklop poljubno ročni ali avtomatski po 30 minutah

 

SPORTI, d.o.o., Pod Trško goro 1, 8000 Novo mesto, t: 07 338 25 76